26. APR 2014

Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku

Máte chuť na netradičné raňajky? Tento chlebík je zhotovený z kvalitných surovín, ktoré vám dodajú energiu a zasýtia.

Ingrediencie:

  • 2 zmäknuté banány
  • 6 PL pomletých mandlí
  • 5 PL pomletých vlašských orechov
  • 5 PL jemných ovsenných vločiek
  • 5 vajíčok
  • ½ KL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 3 PL hnedého cukru/medu/melasy
  • 100 g hrozienok

 
Postup:

Bielka oddelíme od žĺtkov, z ktorých vyšlaháme penu spolu s cukrom. Do tejto peny primiešame pretlačené banány (vidličkou), orechy, mandle, vločky, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov. Nakoniec opatrne zamiešame hrozienka. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, najlepšie úzkej a dlhej, a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 30-35 minút. Či je cesto hotové otestujeme špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, koláč treba vytiahnuť z rúry.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.