Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku
Máte chuť na netradičné raňajky? Tento chlebík je zhotovený z kvalitných surovín, ktoré vám dodajú energiu a zasýtia.
26. APR 2014
Ingrediencie:
- 2 zmäknuté banány
- 6 PL pomletých mandlí
- 5 PL pomletých vlašských orechov
- 5 PL jemných ovsenných vločiek
- 5 vajíčok
- ½ KL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 3 PL hnedého cukru/medu/melasy
- 100 g hrozienok
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov, z ktorých vyšlaháme penu spolu s cukrom. Do tejto peny primiešame pretlačené banány (vidličkou), orechy, mandle, vločky, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov. Nakoniec opatrne zamiešame hrozienka. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, najlepšie úzkej a dlhej, a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 30-35 minút. Či je cesto hotové otestujeme špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, koláč treba vytiahnuť z rúry.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)
Súvisiace články
TOP články
- Stravovanie pre ploché bruško: 7 tipov ako sa prejesť k štíhlemu drieku
- Jedálničkom dokážete rysovať i chudnúť: Od akej stravy to závisí?
- Pohybom a stravou k pevnému zdraviu: 3 zásady, ktoré sa oplatí dodržiavať
- Rýchle a účinné spaľovanie tukov? Stavte na krátke tréningy s dôrazom na problematické partie
- Príklad jedálnička, ktorým zaručene spálite tuk
- Ako privolať či oddialiť menštruáciu? Radí gynekologička
- VIDEO: HIIT tréning pre totálne spaľovanie
- 3 skupiny potravín, ktorým sa pri chudnutí určite vyhnite
- Prečo jesť chia semiačka a ako ich používať?
- Cvičenie v menopauze a po nej: Ktorý typ tréningu je kľúčový?