Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku
Máte chuť na netradičné raňajky? Tento chlebík je zhotovený z kvalitných surovín, ktoré vám dodajú energiu a zasýtia.
26. APR 2014
Ingrediencie:
- 2 zmäknuté banány
- 6 PL pomletých mandlí
- 5 PL pomletých vlašských orechov
- 5 PL jemných ovsenných vločiek
- 5 vajíčok
- ½ KL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 3 PL hnedého cukru/medu/melasy
- 100 g hrozienok
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov, z ktorých vyšlaháme penu spolu s cukrom. Do tejto peny primiešame pretlačené banány (vidličkou), orechy, mandle, vločky, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov. Nakoniec opatrne zamiešame hrozienka. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, najlepšie úzkej a dlhej, a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 30-35 minút. Či je cesto hotové otestujeme špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, koláč treba vytiahnuť z rúry.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)
Súvisiace články
TOP články
- Janka schudla 30 kíl: Cieľ mám každý deň pred sebou a idem za ním
- Fitness cheesecake bez výčitiek do 30 minút
- Chudnutie ovplyvňujú tri zásadné veci: Pohyb a stravu riešia všetci, čo však tento faktor?
- Ako sa stravovať, keď pracujete na zmeny? Radí Michal Páleník
- Prečo jesť chia semiačka a ako ich používať?
- Každá zmena si žiada správne návyky a rutinu: Máme návod priamo od odborníka
- Domáce fit sušienky z Telerána
- Ako privolať či oddialiť menštruáciu? Radí gynekologička
- Tibetská huba vám pomôže napraviť črevnú mikroflóru
- Potraviny, ktoré zrýchlia metabolizmus a spaľovanie