Nakopni sa v novom roku v REŠTART VÝZVE s Michalom Páleníkom!

Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku

Máte chuť na netradičné raňajky? Tento chlebík je zhotovený z kvalitných surovín, ktoré vám dodajú energiu a zasýtia.

Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku
26. APR 2014

Ingrediencie:

  • 2 zmäknuté banány
  • 6 PL pomletých mandlí
  • 5 PL pomletých vlašských orechov
  • 5 PL jemných ovsenných vločiek
  • 5 vajíčok
  • ½ KL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 3 PL hnedého cukru/medu/melasy
  • 100 g hrozienok

 
Postup:

Bielka oddelíme od žĺtkov, z ktorých vyšlaháme penu spolu s cukrom. Do tejto peny primiešame pretlačené banány (vidličkou), orechy, mandle, vločky, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov. Nakoniec opatrne zamiešame hrozienka. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, najlepšie úzkej a dlhej, a pečieme pri 170 stupňoch Celzia asi 30-35 minút. Či je cesto hotové otestujeme špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, koláč treba vytiahnuť z rúry.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raňajkový banánový chlebík bez múky a bez tuku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.