Športovci zjedia veľké množstvá mäsa. Mäso síce obsahuje veľa bielkovín, ale niektoré typy majú aj vysoký obsah kalórií, nasýtených tukov a cholesterolu, čo znamená, že ich spotreba by mala byť obmedzená. Samozrejme, to neznamená, že by ste sa mali stať vegetariánom – iba si vyberte taký druh mäsa, ktorý splní vaše požiadavky na množstvo bielkovín, pričom nepoškodí vaše zdravie.
Možno je toto jedlo pomerne netradičnou kombináciou, ale spojenie týchto chutí dohromady je vynikajúce. Navyše je nutrične veľmi vyvážené a veľmi dobrý glykemický index nespôsobí výkyv hladinu cukru.
Stella McCartney patrí k popredným svetovým dizajnérom, ktorých tvorba ovlyvňuje módne trendy každej sezóny. Nová kolekcia jar/leto 2014, ktorú dizajnérka vytvorila pre značku adidas ukazuje, že svoj štýl nemusíte obetovať na úkor športu.
Behanie je v súčasnosti stále viac populárnejšie. V meste, ale i v prírode, môžeme stretnúť bežcov na každom rohu. Prečo? Pri behaní si totiž vyčistíte hlavu, odbehnete od svojich starostí, nabijete sa energiu a sama zo seba budete mať radosť.
Ďalší dôvod, prečo prekonať svoje lenivé ja! Cvičenie má nepochybne množstvo pozitívnych zdravotných účinkov na ľudský organizmus. Najnovšia štúdia zistila, že ľudia venujúci sa aeróbnemu tréningu, môžu spomaliť proces poškodzovania sietnice. Poškodenie sietnice môže dôjsť až k slepote!
Netreba sa vyhovárať na to, že počas sviatkov je posilňovňa zatvorená. Zacvičiť si môžete aj doma a dokonca iba v krátkom čase 4 minúty. Tento typ tréningu sa volá tabata.
Myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že posilňovanie obranyschopnosti organizmu má zmysel. Imunita je síce ľudskému organizmu prirodzená, ale občasné umelé posilňovanie jej môže byť len a len prospešné. K najlepším formám posilňovania imunity patrí otužovanie a práve o tomto type si dnes povieme viac.
Vyskúšajte recept na chutný detoxikačný nápoj zo zeleru a uhorky. Výborne chutí a je plný živín.
Špargľu poznali už starí Gréci a Rimania a mali ju v náležitej úcte. Dnes sú rozličné odrody špargle, ktoré môžu byť zelené, fialové či biele, obľúbené po celom svete. Pochúťka s jedinečnou chuťou sa dá pripraviť na tisíce spôsobov a má mnoho zdravotných benefitov.
Syr tofu sa vyrába rozomieľaním uvarených bôbov sóje, z ktorých sa získava sójové mlieko a to sa potom zráža použitím syridla. Obsahuje velmi málo sodíka, nijaký cholesterol a, naopak, množstvo cenných vitamínov (najmä B a E), minerálov (vápnik, horčík či železo) a fytoestrogénov, ktoré pomáhajú udržiavať hormonálnu hladinu organizmu v zdravej rovnováhe.