Tvarohový dezertík nielen po tréningu

Henrieta Averis

Sú chvíle, keď sa sladkému odolať jednoducho nedá. Alebo je jednoducho potrebné doplniť energiu po kvalitnom tréningu. Preto je dobré mať v zásobe recepty, ktoré takéto chúťky upokoja zdravým spôsobom.

Ochutnajte zdravý tvarohový dezertík
Zdroj: Tatiana Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2
8. OKT 2020

Jedným z takýchto zdravých sladkých receptov je tvarohový dezertík, ktorý pripravila fitnes trénerka a certifikovaná poradkyňa pre výživu, Henrieta Averis.

Jeho príprava potrvá pol hodinku a z receptu získate štyri porcie.

Suroviny

  • 50 g jemných ovsených vločiek
  • 50 g plnotučného tvarohu
  • 50 g vlašských orechov
  • 50 g 70 % horkej čokolády
  • 2 ČL kokosového oleja
  • 1 ČL chia semienok
  • 2 bielky
  • 1 banán

Postup

  1. Ovsené vločky a hrozienka dáme oddelene do misiek a zalejeme vodou tak, aby voda pokrývala všetky vločky a necháme napučať cca 10 minút.
  2. Vločky scedíme a opláchneme pod tečúcou vodou, dobre vyžmýkame.
  3. Bielky vyšľaháme do peny. Tvaroh zmiešame s ovsenými vločkami a kokosovým olejom. Pridáme popučený banán, chia semiačka, hrozienka a horkú čokoládu nakrájanú na malé kúsky a zamiešame. Pridáme sneh z bielkov a jemne zamiešame.
  4. Dávkujeme do misiek a vrch posypeme vlašskými orechami pomletými nahrubo. Pečieme v hlinených miskách alebo v keramických malých miskách pri teplote 160 stupňov cca 30 minút.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tvarohový dezertík nielen po tréningu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3008
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.