Špenátovo-kapustové placky s jogurtovým dresingom

Alena Pethöová

Príprava týchto chutných fit placiek vám potrvá menej ako hodinku a suroviny z receptu vystačia pre celú rodinu.

Ochutnajte špenátovo-kapustové placky
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
19. NOV 2020

Čelkový čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Suroviny

  • polovica mladej kapusty,
  • 4 šálky špenátových listov,
  • 1 cibuľa,
  • 3 vajcia,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 a 1⁄2 šálky ovsených vločiek,
  • majorán, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie
  • malé množstvo olivového oleja

Na jogurtový dresing:

  • 300 ml gréckeho jogurtu,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 strúčik cesnaku, šťava z polovice citróna.

Postup

Kapustu nahrubo nastrúhame a sparíme vriacou vodou, aby zmäkla. Poriadne ju vyžmýkame. Špenátové lístky nahrubo pokrájame.
Cibuľu zase pokrájame najemno a cesnak roztlačíme.

V mise zmiešame cibuľu, kapustu, špenát, ovsené vločky, vajcia a ochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a posekanou petržlenovou vňaťou. Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta pomocou lyžice formujeme na plechu malé tenké lievance. Každý lievanec potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút.

Počas pečenia lievance obrátime. Podávame s jogurtovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním jogurtu, malého množstva olivového oleja, citrónovej šťavy a roztlačeného cesnaku. Ako príloha sú vhodné nové zemiaky alebo čerstvý listový šalát.

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátovo-kapustové placky s jogurtovým dresingom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3043
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.