Mrkvovo-karfiolová pizza

Oľga Bartalská

Máte radi pizzu, ale hľadáte zdravšiu alternatívu? Tú nasledujúcu si pripravíte jednoducho do 30 minút, z bežne dostupných surovín. Zdravý a chutný základ pizze si môžete ozdobiť podľa svojho želania.

Mrkvovo-karfiolová pizza
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
12. NOV 2019

Celkový čas prípravy: 30 minút 
Porcie: 2

Suroviny:

  • 1 karfiol
  • 2 vajcia
  • 2 väčšie nastrúhané mrkvy
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ ČL sušeného oregana
  • ½ ČL sušenej bazalky
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • 50 g nastrúhaného ovčieho syra

Postup:

Karfiol nakrájame na malé ružičky a rozmixujeme v mixéri. Rozmixovaný karfiol dáme na panvicu a cca 5 minút ho opekáme.

Karfiol dáme do misky s ostatnými ingredienciami a premiešame.

Vzniknuté cesto dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie do tvaru pizze.

Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia asi 15 – 20 minút. Pizzu si ozdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1083 kJ/257 kcal, 12 g tukov, 17 g bielkovín, 18 g sacharidov

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Obalka_Zdrave rychlovky 2_3D


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvovo-karfiolová pizza

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2728
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.