Kyslá kapusta sa získa vykvasením surovej kapusty za pomoci prirodzenej bakteriálnej a kvasinkovej mikroflóry.
10.2.2014 | zdravie.pravda.sk
Kvasenie (fermentácia) sacharidov kapusty sa deje v troch postupných fázach, pričom v každej fáze pôsobia iné druhy bakteriálnych kultúr. Významným zdrojom kvasenia sú laktobacily, ktoré dokončia fermentáciu cukrov na organické kyseliny. Ako výsledný efekt vznikne kyslá chuť kapusty, čo sa chemicky prejaví vysokým stupňom kyslosti a nízkym pH.
Čítajte viac: http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/304413-kvasena-a-kysla-kapusta-je-zdravsia-ako-jej-surova-sestra/
Náš komentár:
Pre naše zdravie a imunitu nenájdete v zime lepšiu zeleninu než kyslú kapustu.
TOP články
- VIDEO TRÉNING: Špeciálne cviky na boky pre ženy
- Ako robiť kardio, aby šli kilá dolu
- 7 tipov, ako behať, aby vás to bavilo. Radí bežecký tréner
- Prečo pri behu pichá v boku či bolí koleno? Radí bežecký tréner
- Detox výzva pomohla schudnúť aj mladej mamičke Benedike
- Kalistenika vám vytrénuje telo aj psychiku
- Domáce tortilly iba zo 4 fit surovín
- Quinoa je jednou z najzdravších potravín na svete. Prečo ju jesť?
- 3 top zdravé recepty zo zeleru
- Zapekané cukety
Cviky a tréningy
Burza
- Prenájom priestorov pre cvicenie, kurzy, workshopy, tanec
- Instruktorka Jumpingu
- Hľadám inštruktorov
- Ponukam služby inštruktorky jumpingu
Ďalšie inzeráty |