Pridaj sa do Supershape LETNEJ VÝZVY, začať môžeš aj DNES!

Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou

Janka Chytráčková

Máte radi medvedí cesnak? Vedeli ste, že sa dá z neho pripraviť chutné pesto? V nasledujúcom recepte nájdete jeho praktické využitie vo fit kuchyni a rovnako aj postup na jeho prípravu.

Spagety_Pesto
Zdroj: Redakcia CVIČTE.SK
21. MAR 2019

Celkový čas prípravy: 30 minút

Porcie: 2

Suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 1 menšia cuketa
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • hrsť orieškov (píniové alebo kešu)
  • 1 PL parmezánu
  • korenie
  • soľ

Postup:

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

2.Pripravíme si čerstvé pesto. Medvedí cesnak umyjeme a dáme do mixéra. Rozmixujeme ho na požadovanú konzistenciu spolu s opečenými píniovými orechmi alebo kešu, olivovým olejom, parmezánom a soľou podľa chuti.

3.Cuketu spracujeme škrabkou na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

4.Uvarené špagety zmiešame s pripraveným pestom z medvedieho cesnaku. Servírujeme na tanier a dozdobíme pripravenou cuketou.

Výživové hodnoty na jednu porciu: kalorická hodnota 2807 kj / 668 kcal, tuky 17 g, sacharidy 100 g, bielkoviny 24 g, GI priemer na 100 g 20

Návod na prípravu chutného domáceho pesta nájdete v tomto článku.

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.Zdravé rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.