Nakopni sa v novom roku v REŠTART VÝZVE s Michalom Páleníkom!

Slaný koláč s medvedím cesnakom

Zdravý koláč s medvedím cesnakom, ktorý posilní imunitu a navyše úžasne chutí. 

Slaný koláč s medvedím cesnakom
4. APR 2015

Suroviny na cesto: 

  • 240 g špaldovej celozrnnej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 3 polievkové lyžice kvalitného oleja
  • 1 čajovú lyžičku soli (môže byť aj viac)
  • 2 dcl vlažnej vody

Príprava cesta:

Čerstvé droždie rozmiešajte vo vlažnej vode (pridajte trošku cukru), do múky pridajte soľ, olej a vodu s droždím a vypracujte redšie cesto. Nechajte ho prikryté vykysnúť.

Suroviny na náplň: 

  • 200 g pravej ovčej bryndze
  • 150 g červenej šalotky (alebo červenej cibule)
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 15 ks prepeličích vajec (resp. 3ks slepačích vajec)
  • 150 g ovčieho bieleho jogurtu, alebo klasického bieleho jogurtu do 5 % tuku
  • soľ, muškátový oriešok
  • medvedí cesnak podľa chuti 

Postup:

Červenú šalotku (cibuľu) nakrájajte na väčšie kúsky a krátko restujte na oleji. Nechajte vychladnúť. Do formy, ktorú ste natreli olejom a vysypali špaldovou múkou, dajte vykysnuté cesto. Upravte tak, aby vznikol okraj. Do formy na cesto dajte pripravenú cibuľu, rozdeľte bryndzu a posypte nakrájaným medvedím cesnakom. Do jogurtu vmiešajte rozšľahané vajíčka, soľ, strúhaný muškátový orech. Zmes nalejte na pripravený koláč. Pečte pre 180 °C cca 40 minút.

Odporúčame prečítať: Špaldová pizza

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2359


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slaný koláč s medvedím cesnakom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.