Tiež milujete zmrzlinu? My veľmi a máme v zásuvke super recept od našej kamarátky Marušky, ktorý je vhodný pre vegánov, ale aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať kravské mlieko.
Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.
Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?
Ďalšia z marhuľových pochúťok na spríjemnenie letných dní. Čerstvý zázvor pôsobí osviežujúco a ako dekoráciu som použila červené ríbezle, ktoré pocit osvieženia zvýraznia.
Pozývam vás na koláč s kopou ovocia a tenučkým chrumkavým cestom.
Zmes som pripravila na priamu konzumáciu, v chladničke vydrží pár dní (ak vydrží a nezjete ju oveľa skôr), ale môžete si urobiť viac a zavariť do pohárikov.
Nedávno som si robila zeleninový vývar do zásoby, niekedy ho totiž zvyknem zamraziť a používam namiesto bujónu napríklad do ryže alebo do polievok. Kedže som nevedela, čo s uvarenou zeleninou, napadlo mi urobiť fašírky.
Mak obsahuje až 18-20% bielkovín, vysoké percento kvalitnej vlákniny a hlavne vysoký obsah vápnika ho zaraďuje k potravinám, ktoré by sme mali častejšie konzumovať. Obsahuje aj iné minerály a vitamíny, spomeniem aspoň vitamín E, horčík, železo.
Ak si ho sami spravíte, máte istotu, že v ňom nenájdete napríklad varené zemiaky, zahusťovadlá, sóju či škroby (viď etiketa).
Chystáte sa na posedenie s priateľmi. Tejto pochúťke neodolajú!
Inšpirovala som sa babkiným posúchom, ale použila som múku, z ktorej pečiem chlieb: celozrnnú, ražnú a mix špaldovej hladkej a špaldovej celozrnnej.
Viete pripraviť praženicu bez vajíčok? Vravíte, že nie. Tak potom vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!
Tento koláč je veľmi jednoduchý aj pre začiatočníkov, všetko sa mieša sa v jednej miske. Použila som moje obľúbené moruše, ale môžete použiť aj čerstvé čučoriedky, alebo maliny s makom celkom synchronizujú.
Mrkva a kapučíno? Všetko je možné a navyše to aj skvelo chutí.
Základom baba ganoush je baklažán, ktorý sa pripravuje tradične tak, že sa upečie v rúre, alebo sa pečie priamo na otvorenom ohni, čím získava jemne zaúdenú príchuť. Ja doma samozrejme otvorený oheň nemám, a tak prišla na rad moja elektrická rúra.
Okrem bublaniny sa dá vymyslieť hocičo, je na vás, akú kombináciu máte radi. Ja som si vymyslela tvaroh, višne, kokos a bol z toho naozaj vynikajúci koláč! Hlavne jednoduchý, rýchly, zvládnete ho ľavou zadnou!
Jeme ich plnené, ako prílohu ku šalátom, s hummusom. Jeden čas sme kupovali tortilla placky v obchodoch, ale len veľmi ťažko sa zháňajú také, ktoré neobsahujú nespočetne veľa éčok, rôzne stabilizátory typu guarová guma či kypriace látky, konzervačné látky a tak ďalej a tak ďalej.
V plnke som použila maracujovú vlákninu na zahustenie, kokos a 400 gramov kešu orechov v biokvalite, čím sa koláč stáva plný prospešných tukov a minerálov. I tu však platí všetko s mierou. Koláč je veľmi sýty a chutný. Rozdelila som ho na 12 častí a s kalóriami vás strašiť nebudem, stačí však jeden kúsok na raňajky.