Nakopni sa v novom roku v REŠTART VÝZVE s Michalom Páleníkom!

Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.

Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou.
1. SEP 2014

Čo budeme potrebovať na 4 porcie:

  • 280 g cestovín z tvrdenej pšenice v suchom stave
  • 200 g paradajok
  • 800 g tekvice hokaido
  • 120 g rukola šalátu
  • 15 g cesnaku
  • 10g extra panenského olivového oleja
  • sušený, alebo čerstvý tymian
  • soľ, korenie podľa chuti

 

Postup:

Očistíme si zeleninu, najvhodnejšia je tekvica hokaido. Na ohriaty olej vsypeme na menšie kocky nakrájanú tekvicu a pod pokrievkou opekáme asi 5 minút. K tekvici pridáme rozkrojené cherry paradajky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, pridáme tymián (môže byť aj čerstvý) a dusíme ešte asi 5minút. Na záver zmiešame s lístkami rukoly, ktoré sme potrhali. Pridáme k cestovinám, ktoré sme uvarili al dente a podávame.

Čas na prípravu: 30 minút 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kcal: 356.1
Bielkoviny: 12.9g
Sacharidy: 69.6g
Tuky: 4.2g

Odporúčame prečítať: 

Malé tekvičky hokkaido. Sú chutné, ale hlavne zdravé!

Listová zelenina ako liek

 

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=933
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (mister GC)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.