Nakopni sa v novom roku v REŠTART VÝZVE s Michalom Páleníkom!

Amarantový koláč s medvedím cesnakom a cibuľovým chutney

Tento týždeň som mala „indické“ chute. Rezonovali vo mne chute a vône aromatických korenín z ajurvédskeho workshopu.

Amarantový koláč s medvedím cesnakom a cibuľovým chutney
13. MAR 2014

Ingrediencie:

  • 2 šálky amarantu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Medvedí cesnak
  • 1 vaječný bielok
  • 5 cibúľ
  • ½ ČL horčičných semienok
  • ½ ČL koriandru
  • soľ, čierne korenie
  • olivový/kokosový olej

Postup:

Amarant uvaríme v zeleninovom vývare, pridáme najemno nakrájaný medvedí cesnak a vyšľahaný sneh z bielka, dochutíme soľou a korením a jemne všetko spolu premiešame. Multicooker nastavíme na funkciu bake, teplotu na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút.

Na kokosovom/olivovom oleji orestujeme horčičné semienka, koriandrové semianka, pridáme na polkruhy nakrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme. Dusíme cca 20-30 minút domäkka. Chutney  vylejeme na upečené cesto a rovnomerne rozotrieme.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Amarantový koláč s medvedím cesnakom a cibuľovým chutney

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.