Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Bezlepkové špenátové halušky

Alžbeta Jánošíková

Čo tak si pripraviť tradičné slovenské jedlo v zdravom šate? Tieto špenátové halušky pripravené z pohánkovej a pšenovej múky podávané s kvalitnou bryndzou sú ideálnou obmenou za klasický variant.

Špenátové halušky zo špaldovej múky
13. JUN 2017

Ako pravá gazdiná sa týmto výživným obedom zavďačíš celej svojej rodinke a ešte si aj na nich spoločne dobre pochutíte. Nehovoriac o tom, že do tela ešte dostanete aj vitamíny zo špenátu ☺ Mimochodom, hotové sú raz dva! Poďme sa teda spoločne pustiť do prípravy. 

Koľko porcií: 4 – 6 porcií 

Čas prípravy: 20 minút príprava + cca 10 minút varenie 

Čo budeme potrebovať? 

  • 450 g mrazeného špenátu
  • 200 ml mlieka 
  • 2 vajcia z voľného chovu 
  • 150 g pšenovej múky
  • 150 g pohánkovej múky
  • 2 lyžice kvalitného masla 
  • soľ

voliteľné: bryndza, kyslá smotana, cottage syr, mozzarela 

halusky

Zdroj fotografie: Jana Šimkovičová

Ako budeme postupovať? 

  • Mrazený špenát necháme rozmraziť. Odporúčam ho vytiahnuť cca 3 hodiny pred samotnou prípravou. 
  • Keď bude špenát úplne rozmrazený, zbavíme ho prebytočnej vody. 
  • Špenát zmiešame s ostatnými ingredienciami okrem masla. Malo by nám vzniknúť husté cesto. 
  • Halušky nasádzame do vriacej a osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch (cca 6 až 10 minút). 
  • Halušky prepláchneme studenou vodou a potrieme maslom. 
  • Hotové halušky môžeme podávať s bryndzou alebo kyslou smotanou.  

 

Tip: Špenátové halušky môžeme podávať aj s nastrúhanou mozarelou alebo cottage syrom. Pokiaľ nemáte problém s lepkom, pokojne použite hladkú špaldovú múku. 

Zdroj titulnej fotografie: Jana Šimkovičová


DISKUSIA K ČLÁNKU (2)

Diskusia k článku - Bezlepkové špenátové halušky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

Veri
Veri
 13.10.2017 12:43

Prepacte, Alzbetka :-)

 
Veri
Veri
 13.10.2017 12:42

Janka, mne sa tie halusky totalne rozvarili na blato? Ako je mozne ze vam drzali po kope? Pouzili ste spenat mixnuty alebo listy?