Behanie je v súčasnosti stále viac populárnejšie. V meste, ale i v prírode, môžeme stretnúť bežcov na každom rohu. Prečo? Pri behaní si totiž vyčistíte hlavu, odbehnete od svojich starostí, nabijete sa energiu a sama zo seba budete mať radosť.
Ďalší dôvod, prečo prekonať svoje lenivé ja! Cvičenie má nepochybne množstvo pozitívnych zdravotných účinkov na ľudský organizmus. Najnovšia štúdia zistila, že ľudia venujúci sa aeróbnemu tréningu, môžu spomaliť proces poškodzovania sietnice. Poškodenie sietnice môže dôjsť až k slepote!
Netreba sa vyhovárať na to, že počas sviatkov je posilňovňa zatvorená. Zacvičiť si môžete aj doma a dokonca iba v krátkom čase 4 minúty. Tento typ tréningu sa volá tabata.
Myslím, že sa všetci zhodneme na tom, že posilňovanie obranyschopnosti organizmu má zmysel. Imunita je síce ľudskému organizmu prirodzená, ale občasné umelé posilňovanie jej môže byť len a len prospešné. K najlepším formám posilňovania imunity patrí otužovanie a práve o tomto type si dnes povieme viac.
Vyskúšajte recept na chutný detoxikačný nápoj zo zeleru a uhorky. Výborne chutí a je plný živín.
Špargľu poznali už starí Gréci a Rimania a mali ju v náležitej úcte. Dnes sú rozličné odrody špargle, ktoré môžu byť zelené, fialové či biele, obľúbené po celom svete. Pochúťka s jedinečnou chuťou sa dá pripraviť na tisíce spôsobov a má mnoho zdravotných benefitov.
Syr tofu sa vyrába rozomieľaním uvarených bôbov sóje, z ktorých sa získava sójové mlieko a to sa potom zráža použitím syridla. Obsahuje velmi málo sodíka, nijaký cholesterol a, naopak, množstvo cenných vitamínov (najmä B a E), minerálov (vápnik, horčík či železo) a fytoestrogénov, ktoré pomáhajú udržiavať hormonálnu hladinu organizmu v zdravej rovnováhe.
Ideálna kombinácia na horúce ovocie, mimochodom, skvele sa hodí na chatu alebo na párty - žiadna starosť s receptom vlastne nie je. No verte mi, že na to, aký úžasne jednoduchý je tento mišmaš, budete sa zalizovať až za ušami.
Beh je vášeň, ktorá mení život človeka k lepšiemu. Kto behá pravidelne, vie o čom je reč. Okrem množstva fyzických a psychických pozitív má však beh aj určité riziká spojené hlavne so vznikom zranení. Našťastie, tým sa dá účinne predchádzať.
Pohánka je tak trochu zabudnutá obilnina, ktorá bola kedysi veľmi jednoducho dostupným jedlom pre najchudobnejších. Je totiž nenáročná na pestovanie. Jej zabudnutá sláva sa začína znovuobjavovať vďaka jej skvelým nutričným hodnotám.