Tuniakové placky s ovsenými vločkami

Iveta Hauserová

Jednoduchý, chutný a rýchly fit recept, ktorý vám pomôže s chudnutím nielen po sviatkoch. 

Tuniakové placky
Zdroj: Tatiana Gernátová, Nabitá kuchárka
9. JAN 2020

Príprava: 40 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • 160 g tuniaka vo vlastnej šťave alebo olivovom oleji
  • 250 g ovsených vločiek jemnozrnných alebo hrubozrnných
  • 4 vajíčka (4 žĺtky, 2 bielky), soľ, korenie, bujón
  • celé balenie cca 200 g cherry paradajok, brokolica, karfiol, mrkva

Postup:

Brokolicu, karfiol a mrkvu uvaríme a scedíme. Popučíme v miske tak, aby nám v nej zostali drobné kúsky zeleniny, nie kaša. Pridáme vločky, tuniaka a vajíčka. Celú zmes osolíme a okoreníme.

Kaša na prípravu placiek by nemala byť príliš hustá, ani riedka, aby sme mohli tvarovať placky. Nakrájame si cherry paradajky na jemné kúsky. Zamiešame ich do celej zmesi. Následne vytvarujem placky pomocou lyžice. Placky dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia na 20 minút.

Výživové hodnoty/1 porcia:

1790 kJ/426 kcal, 13 g tukov, 29 g bielkovín, 45 g sacharidov, GL priemer 7

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tuniakové placky s ovsenými vločkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2861
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.