Fitness sviečková

Branislava Spodniak

Ako pripraviť chutnú fit sviečkovú, ktorá dostane aj tých najväčších gurmánov? 

Fitness sviečková
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
24. OKT 2019

Príprava: 45 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 2 ks batatov
  • soľ
  • 1 l vody
  • čierne a nové korenie
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • 3 ks mrkvy
  • 4 – 5 ks petržlenu
  • petržlenová vňaťka
  • kôpor
  • 1 biely jogurt
  • čerstvé maslo
  • 4 ks cherry paradajok na ozdobenie
  • mätové lístky

Postup:

Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme vodu, soľ, čierne a nové korenie, očistený strúčik cesnaku a celú cibuľu. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni 35 minút.

V druhom hrnci si pripravíme očistený petržlen a mrkvu, pridáme vodu, soľ a varíme 15 minút.

Bataty si pripravíme zvlášť a varíme ich v šupke v osolenej vode, pokým nezmäknú.

Keď sa mäso uvarí, odstavíme ho z ohňa a necháme vypariť. Popritom si precedíme petržlen a mrkvu. Oddelíme a odoberieme mrkvu, ktorú nakrájame na kolieska a použijeme na ozdobenie.

Petržlenové pyré rozmixujeme, pridáme trochu masla, jogurtu a dosolíme, môžeme pridať aj vňaťku a kôpor. Bataty si očistíme a servírujeme pokrájané na kolieska.

Výživové hodnoty na 1porciu: 3207 kJ/801 kcal, 41 g tukov, 58 g bielkovín, 37 g sacharidov, GL priemer 3

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka

AUTOR RECEPTU:

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Fitness sviečková

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2717
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.