Chceš ľahšie zvládnuť PMS, menštruáciu aj ovuláciu? Vyskúšaj to s tréningami a jedálničkami z FEMINI VÝZVY.

Zapečené cestoviny s ricottou

jemezdravo.eu

Ak máte radi kombináciu cestovín a syra, tak tento jednoduchý a rýchly fit recept vás určite poteší.

Zapečené cestoviny s ricottou
Zdroj: jemezdravo.eu
23. SEP 2022

Príprava: 15 minút

Tepelná úprava: 50 minút

Náročnosť: jednoduché

Počet porcií: 4

Nutričné informácie na 1 porciu:

574 kcal | 27,7 g bielkovín | 64,7 g g sacharidov | 23,2 g tukov

Ingrediencie

- 300 g ľubovoľných cícerových cestovín v suchom stave (možno nahradiť celozrnnými pšeničnými)

- 250 g mozzarelly

- 200 g ricotty

- 1 lyžica olivového oleja

- 400 g krájaných paradajok v plechovke

- 1× stredná žltá cibuľa (nakrájať najemno)

- 3 strúčiky cesnaku (nakrájať na plátky)

- 1 lyžička sušeného tymianu

- 1 lyžička sušeného rozmarínu

- čerstvá bazalka (na podávanie)

- soľ

- čierne korenie

Postup prípravy

1. Do hrnca napustite vodu, priveďte ju k varu, osoľte a cestoviny v nej uvarte podľa návodu na obale.

2. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a restujte cca 5 minút na strednom stupni.

3. Do panvice pridajte nakrájané strúčiky cesnaku a nechajte ich 2 minúty zatiahnuť.

4. Prilejte krájané paradajky, pridajte tymian a rozmarín, osoľte, okoreňte a nechajte 10 minút prevariť na miernom stupni.

5. Medzitým vyhrejte rúru na 180 °C, pripravte si misku na zapekanie s priemerom 25 cm a mozzarellu nakrájajte na väčšie kúsky.

6. Hotovú paradajkovou zmes zmiešajte s uvarenými cestovinami, ricottou a 1 nakrájanou mozzarellou.

7. Zmes s cestovinami preložte do zapekacej misy a obložte plátkami zvyšnej mozzarelly.

8. Misku vložte do rúry a zapekajte cca 20 minút pri teplote 180 °C.

9. Zapečené cestoviny ozdobte lístkami čerstvej bazalky a podávajte

Autor receptu: Tím Jeme zdravo

O kuchárke Jeme zdravo a úsporne 

Zamotala sa vám zo súčasných cien potravín hlava? Máme pre vás riešenie – novú kuchárku Jeme zdravo a úsporne. Kuchárka obsahuje 85 receptov na zdravé polievky, hlavné jedlá, desiate aj dezerty z bežných surovín, ktoré vám pomôžu ušetriť nielen peniaze, ale aj čas strávený v kuchyni. Nájdete v nej aj nákupný zoznam surovín a tipy na optimálne skladovanie. Vegetariánske, vegánske a bezlepkové recepty sú prehľadne označené.

Viac informácií o kuchárke vrátane ukážky receptov nájdete na webových stránkach www.jemezdravo.eu. Nájdete tam aj mnoho ďalších receptov na každý deň od raňajok cez obedy až po zdravé maškrty.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapečené cestoviny s ricottou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3377
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.