Cuketová polievka na póriku
6. SEP 2017

Cuketová polievka na póriku

Jana Šimkovičová

Jednoduchá na prípravu a výživna, preto ju ocenia aj športovci.

Jedna z našich najobľubenejších polievok, ktorú u nás milujú všetci, ktorí ochutnali. Poskytuje však aj veľký priestor pre vlastnú kreatvitu.

Doba trvania: 20 minút
 

Suroviny:

  •  
  • 3 veľké cukety
  • 1 pôr
  • 100 g červenej šošovice
  • 2 PL masla ghí
  • 1/2 ČL kurkuma
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • soľ
  • 1 PL tekvicového oleja
  • semiačka podľa chuti
 

Postup:

 
Umyjeme si pôr a nakrájame ho na malé kúsky. Opražíme na masle ghí a keď bude chytať zlatistý nádych pridáme na kúsky nakrajané cukety. Chvíľu celú zmes podusíme, počas dusenia pridáme kurkumu a racu a všetko spolu pomiešame. Zalejeme vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad celou cuketovou zmesou. Pridáme červenú šošovicu a varíme, kým je šošovica uvarená. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a tekvicovým olejom. Podávame so semiačkami. 
 
Ideálne ak si ju osvojíte v lete, kedy je cuketa na dosah všade a čerstvá. Dostanete ju však aj celoročne. Podľa toho na čo máme chuť zvykneme si navrch nastrúhať parmezám alebo nasypať slnečnicové či sezamové semiačka. Touto polievkou som napríklad naučila deti jesť semiačka a vyvetlila im, prečo sú 3 omega kyseliny pre nás tak dôležité. 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketová polievka na póriku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1465
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.