24. JUL 2012

Tekvicový nákyp

Mia

Tento recept sme vyskúšali nedávno. Veľmi chutné a ľahké jedlo na teplé letné dni. Navyše tekvica má sezónu, takže jej kúpite veľa a lacno.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 50 minút

Počet porcií: 4 menšie porcie

Čo potrebujeme:

1 kg tekvice, 4 vajcia, 2 PL rastlinného tuku, 150 g nastrúhaného syra 30 %, 0,25 l jogurtu, morská soľ, majoránka, oregano, kurkuma alebo bazalka a petržlenová vňať.

Postup:

Tekvicu olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, žĺtky zašľaháme do rastlinného tuku, pridáme strúhaný syr a jogurt, zamiešame s tekvicou a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme a okoreníme. Potom dáme do vymastenej misy zmes a asi 50 minút pečieme vo vlažnej rúre doružova.

 

nakyp


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicový nákyp

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.