12. JUN 2017

Lievance z ovsených vločiek a jahodovým krémom

Alžbeta Jánošiková

Poď si pripraviť dobrú náladu hneď od rána! „Návod“ ako na to, je úplne jednoduchý. Stačí si pripraviť tieto famózne lievance z ovsených vločiek a poliať ich osviežujúcim jahodovým krémom. 

 

Chutné a zdravé raňajky ti zanechajú pozdvihnuté kútiky pier počas celého doobedia a tvoje telo bude jasať radosťou, lebo dostane prísun správnych živín a vitamínov. Ideš do toho? ☺

Čas prípravy: cca 25 minút 

Počet kusov:  10 až 12 lievancov s priemerom 5-6 centimetrov 

 

Čo budeme potrebovať? 

  • Na lievance:
  • 1 hrnček ovsených vločiek (bezlepkových)
  • ¾ hrnčeka mlieka 
  • ½ stredne veľkého banána 
  • 1 vajce z voľného chovu 
  • 1 lyžičku škorice

 

Čo budeme potrebovať?

  • Nakrém:
  • 100 g mäkkého tvarohu 
  • 1 hrsť čerstvých jahôd 
  • 1 lyžicu medu 
  • trošku mlieka na zriedenie krému 

 

lievance 4

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošiková

Ako budeme postupovať? 

Lievance: 

Všetky suroviny na lievance vložíme do mixéra a vymixujeme úplne do hladka. 

Na panvici si rozohrejeme kokosový olej.  

Lyžicou tvoríme malé lievance s priemerom cca 6 cm. 

Opekáme približne 1 až 2 minúty z každej strany dozlatista. 

 

Krém: 

Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a vymixujeme na hladký krém. 

Podľa potreby prilejeme mlieko na rozriedenie. 

 

Hotové lievance polejeme jahodovým krémom a môžeme podávať. 

TIP: Podľa fantázie ozdobíme aj iným sezónnym ovocím, napr. čerstvými čučoriedkami alebo malinami. 

 

Prajem ti dobrú chuť a krásny štart do nového dňa. 

Zdroj titulnej fotografie: Alžbeta Jánošiková


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Lievance z ovsených vločiek a jahodovým krémom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1325
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.