Torta z ryže nie je úplne bežná, ale jej zloženie a príprava sú veľmi jednoduché. Nevyžaduje pečenie a urobíte ju napríklad aj na chalupe v lese.
Základom sú kakaové bôby. Ja som použila nepražené v bio raw kvalite a som vďačná za túto voľbu. Sú síce trošku nákladnejšie, ale výsledok je chutnejší a sýtejší.
Pripravte si doma chutnú, chrumkavú raňajkovú granolu doma a z kvalitných surovín, bez pridania chemických prísad a farbív.
Najradšej ho mám, keď je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny, alebo créme fraiche, ale aj samotný je výborný.
Čo poviete na spojenie kokosovej múky, ľanových semiačok, sušených datlí, cukety, kakaa, čokolády a pomaranča? Tieto i ďalšie ingrediencie nájdete v týchto chutných koláčikoch.
Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke a ochutenej červeným vínom, nesklamú ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.
Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.
Zeler, mrkva a tofu sú skvelou kombináciou, čo poviete?
Pridávame recept na ľahkú a bylinkami prevoňanú krémovú polievku z cukety a žltých fazuliek. Nebojte sa improvizácie, ak nemáte radi fazuľky, použite zelený hrášok alebo bielu tekvicu.
V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického korenia sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete, nahraďte ho v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskou rascou a trochou chilli.
Inšpiráciu na tento recept mi dala kamarátka, Evka Rizmanová, preto jej ho venujem. Trošku som si pôvodnú verziu prispôsobila vlastným chutiam a s výsledkom som bola mimoriadne spokojná.
Hlávky slnečníc, otáčajúce sa za slnkom, inšpirovali nielen Vincenta van Gogha… Slnečnicové, ale aj iné semiačka nás priviedli k ďalšiemu mimoriadne chutnému a zdravému receptu.
Dobrá správa je, že táto zeleninová nátierka sa dá použiť ako príloha k steaku namiesto omáčky alebo k pečenému kuraciemu mäsu. Dokonca sa hodí i k rybe.
Toto jedlo má lahodnú chuť a okrem fytonutientov, vitamínov a minerálov obsahuje množstvo zdraviu prospešnej vlákniny. Kombináciou farieb navyše dodáte telu viac výživných látok, ako keby ste si dali iba cestoviny s tekvicou.
K zelenine potom už len stačí pridať dobrý dressing a zdravé, chutné a rýchle jedlo máte na tanieri. Brokolici stačia 3-4 minúty, tvrdšiu zeleninu, ako je napríklad cvikla, mrkva alebo fazuľové struky treba nechať v pare aj 10 minút.
My sme veľké fanúšičky burgerov a veľmi sa tešíme, že tie naše chutili aj zanieteným "mäsožrútom", pre ktorých sme ich tiež pripravovali na víkendovej grilovačke.
Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.
Neviete, čo si dať na raňajky? Táto chutná kaša vás dostane svojou skvelou chuťou a navyše je veľmi zdravá.
Ľahké a výživné guličky z údeného tofu, ktoré odporúčame aj k špagetám s paradajkovou omáčkou.
Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.