Var rýchlo a chutne s knihou ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2.

Banánovo-kokosové srdiečka

Tento energeticky  výživný koláčik pre dobrú náladu vás určite poteší. Je v tvare srdiečka, takže ho môžete aj  darovať.

Banánovo-kokosové srdiečka
2. JAN 2015

Potrebujeme:

  • 3 banány
  • 4 vajíčka
  • 50g mandľového masla (alebo arašidového)
  • 100 g kokosovej múky
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 90g javorového sirupu
  • 2 dcl mandľového mlieka (ak sú vajíčka veľké , tak trochu menej)
  • 1 ks prášok do pečiva (bezfosfátový)

Postup:

Vo väčšej miske vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme vajíčka a mandľové maslo. Metličkou vymiešame na hustý krém. Pomaly vmiešame mandľové mlieko a javorový sirup. Nakoniec vsypeme kokosovú múku, strúhaný  kokos a prášok do pečiva. Cesto musí byť hustejšie, nesmie sa liať z lyžice. Formu na srdiečka, alebo muffiny podľa potreby vymastíme kokosovým tukom (ak je silikonová netreba).Cesto vložíme do dvoch tretín formy. Pečieme na 170 stupňoch Celzia 30 minút. Po upečení ihneď vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke, alebo drevenom podklade.

Odporúčame prečítať: Čokoládové guľôčky

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2014/12/19/bananovokokosove-srdiecka-bez-lepku-a-mliecnej-bielkoviny/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Banánovo-kokosové srdiečka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.