Šalát z bulguru, cvikly a fety

Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievok, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.

Šalát z bulguru, cvikly a fety
22. MÁJ 2016

Na 6 porcií potrebujeme:

  • 300 g  cvikly (uvarenej a na kocky nakrájanej)
  • 120 g syru feta
  • 200 g bulguru (uvarený v 400 ml vody podľa návodu)
  • soľ podľa chuti
  • paprika
  • olivový olej a bazalkové pesto

Postup: 

Uvaríme cviklu. Presný čas varenia neexistuje, pretože záleží od veľkosti a veku cvikly. Naposledy som ju varila asi hodinu. Varievam ju vždy v šupke, a keď sa uvarí, nechávam z nej "vybehnúť" paru. Potom ju šúpem. Tak mám istotu, že sa vyhnem zafarbeným prstom.

Dáme si variť bulgur s 1/2 ČL soli. Kým sa varí, nakrájame si cviklu a fetu. V mise zmiešame bulgur, cviklu a fetu. Osolíme, ak je potrebné, okoreníme a primiešame pesto a trochu olivového oleja. 

Podávame takmer chladné. Výbore chutí aj na druhý deň z chladničky. 

zdravedesiate

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

cviklová torta bez lepku a laktózyCviklová torta bez lepku a laktózy

Cviklová torta je výnimočne chutná a zdravá. 

 

Cviklový krém s bryndzovými šúľancamiCviklový krém s bryndzovými šúľancami

Veľmi chutná polievka.

 

 

Polievka z pečenej cviklePolievka z pečenej cvikle

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín.

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šalát z bulguru, cvikly a fety

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2279
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.