22. MÁJ 2016

Šalát z bulguru, cvikly a fety

Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievok, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.

Na 6 porcií potrebujeme:

  • 300 g  cvikly (uvarenej a na kocky nakrájanej)
  • 120 g syru feta
  • 200 g bulguru (uvarený v 400 ml vody podľa návodu)
  • soľ podľa chuti
  • paprika
  • olivový olej a bazalkové pesto

Postup: 

Uvaríme cviklu. Presný čas varenia neexistuje, pretože záleží od veľkosti a veku cvikly. Naposledy som ju varila asi hodinu. Varievam ju vždy v šupke, a keď sa uvarí, nechávam z nej "vybehnúť" paru. Potom ju šúpem. Tak mám istotu, že sa vyhnem zafarbeným prstom.

Dáme si variť bulgur s 1/2 ČL soli. Kým sa varí, nakrájame si cviklu a fetu. V mise zmiešame bulgur, cviklu a fetu. Osolíme, ak je potrebné, okoreníme a primiešame pesto a trochu olivového oleja. 

Podávame takmer chladné. Výbore chutí aj na druhý deň z chladničky. 

zdravedesiate

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

cviklová torta bez lepku a laktózyCviklová torta bez lepku a laktózy

Cviklová torta je výnimočne chutná a zdravá. 

 

Cviklový krém s bryndzovými šúľancamiCviklový krém s bryndzovými šúľancami

Veľmi chutná polievka.

 

 

Polievka z pečenej cviklePolievka z pečenej cvikle

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín.

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šalát z bulguru, cvikly a fety

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.