Prečo chýba rajčinám zdravá farba?

13.2.2013

Musel si to všimnúť každý. Z pultov sa vytratili krásne, červené rajčiny plné dužiny a sladkej šťavy. Dnešné plody sú trpkej chuti, bez vône aj adekvátnej farby sa tvária sa, ako luxusné akciové paradajky. Stala sa niekde chyba, alebo to prichádza tá nová éra chemického stravovania? Keby sa to týkalo len rajčín, privrieme oči, lenže strata chuti aj farieb sa šíri ako nákaza a postihuje všetko rastlinné aj živočíšne.

Čítajte viac: http://www.viescojes.sk/clanky/ovocie-a-zelenina/preco-chyba-rajcinam-zdrava-farba/

Náš komentár:

Tak túto otázku si v obchode kladieme neustále, keď sa pristavíme pri regáloch s paradajkami. Poznáme mnoho ľudí, ktorí už jednoducho v zime paradajky nekupujú. A deficit tejto inak skvelej zeleniny si vykompenzujú v lete.

Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.