11. JUL 2017

Pšenové pizza koláčiky s quakamole

Alžbeta Jánošíková

Žiadny zástanca zdravého životného štýlu by nemal zabudnúť na pšeno a zaradiť ho do svojho jedálnička. Preto som pre teba pripravila jeden skvelý recept na pšenové pizza koláčiky.

Tradičnú paradajkovú drť som vymenila za quakamole a výsledok stojí naozaj za to! Kombinácia pšena s avokádom, cherry paradajkami a feta syrom je jednoducho vynikajúca. Prajem ti príjemné pečenie! 

Čas prípravy: cca 60 minút 

(10  minút príprava guakamole, 20 minút varenie pšena, 25 minút pečenie)

Počet porcií: 6 pizza koláčikov 

Čo budeme potrebovať? 

  • 1 šálka pšena
  • 1 konzerva opláchnutej bielej fazule (cca 400 g ) alebo 1 ½ šálky uvarenej bielej fazule 
  • 2 vajcia z voľného chovu 
  • 1 lyžička feniklových semienok 
  • 1 lyžičku sušeného oregana 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • himalájsku soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie 
  • 1 zrelé avokádo 
  • 1 hrsť cherry paradajok 
  • 1 šalotku 
  • voliteľné: balkánsky syr, feta syr, mozzarela.. 

pseno

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková

 

Ako budeme postupovať? 

Pšeno

Pšeno sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. 

V hlbokom hrnci zohrejeme olivový olej, na ktorom zľahka a za stále miešania opečieme pšeno (cca 2 – 3 minúty). 

Pridáme 2 šálky vody a stíšime plameň na mierny stupeň. Necháme variť dokým nebude pšeno úplne mäkké. 

Potom ho necháme trošku vychladnúť a pridáme fazuľu, vajcia a ostatné koreniny. 

Ručným (tyčkovým) mixérom vymixujeme do hladkého krému. 

 

Guakamole

Avokádo, cherry paradajky a šalotku nakrájame na malé kocky. 

Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a balkánsky syr. Poriadne premiešame. 

Hotové guakamole ukladáme na pšenové pizza koláčiky. 

 

Na plech vystaný papierom na pečenie a pokvapkaný olivovým olejom budeme umiestňovať kôpky pšena (odporúčam použiť na tvarovanie lyžicu). 

Navrch pšenových pizza koláčikov dáme dva lyžice guakamole a mierne pritlačíme. 

Necháme piecť cca 25 minút vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 170 stupňov. 

Po upečení ich môžeme začať servírovať. 

Tip:

Miesto guakamole si môžete pripraviť aj domácu paradajkovú drť, na to položiť plátok mozzarely a pokvapkať olivovým olejom. Takto prichystané pizza koláčiky necháte piecť. Po upečení ich ešte ozdobíme rukkolou a môžeme servírovať. 

 

Prajem ti dobrú chuť! 

 

Zdroj fotografie: Alžbeta Jánošíková

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové pizza koláčiky s quakamole

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1294
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.