Pečená hokaido tekvica s pohánkou zdravé rýchlovky
Zdroj: Cyrila Maščuková
11. NOV 2017

Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Cyrila Maščuková

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym GI, ktorý zdvíha glykémiu pozvoľna. Budete sa tak po nej cítiť dlhšie sýto. Obľúbite si jej nenáročnosť na prípravu, keďže sa nevarí. Ako bohatý zdroj rutínu zlepšuje pevnosť ciev a žíl, pomáha znižovať cholesterol , krvný tlak a je známa ako bojovník proti rakovine. Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagenové vlákna – výborná pomoc proti starnutiu :).

Vhodné pre: Vegetarián, Bez lepku

Porcie: 1 ks

Čas prípravy:  30 min.

Suroviny:

- 40 g pohánky

- 100 g hokaido tekvice

- 70 g póru

- 20 g vlašských orechov 

- 50 g mäkkého kozieho syra

- 1 PL sezámového oleja

- 4 mesiačiky badiánu 

- 1 ČL anízu

- 1/4 ČL fenyklu

- soľ 

hokaido

Postup:

1. Pohánku pripravíme najšetrnejšie ako sa dá, aby sme v nej zachovali všetky výživové hodnoty. Deň vopred si ju namočíme v pomere 1 diel pohánky k 1,5 dielu vody. Pohánka cez noc nabopná a môžeme ju použiť.

2. Cibuľku pokrájame na kocky, dozlatista opražíme a zmiešame s pohánkou.

3. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Hokaido a pór dôkladne umyjeme.

4. Na menší plech dáme papier na pečenie. Hokaido nakrájame na 0,5 cm mesiačiky a pór na kolieska, dáme na plech a jemne osolíme.

5. V mažiari si rozdrvíme koreniny a zmesou posypeme hokaido s pórom. Pokvapkáme olejom.

6. Dáme zapiecť na 15 minút, vyberieme a pridáme vlašské orechy pokrájané na menšie kúsky a po celom plechu rozmrvíme syr.

7. Celé to dáme zapiecť ešte na cca 7 minút. Podávame s miskou zeleného šalátu, ktorý polejeme zmiešanou smotanou s tekvicovým olejom. 

 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1472
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.